西电《英语(二)(上)》期末测试2答案

发布时间:2023-12-31 09:12:45浏览次数:8
学习中心/函授站 姓 名 学 号 西安电子科技大学网络与继续教育学院学年上学期《英语(二)(上)》期末考试试题(闭卷 90 分钟)题号Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ Ⅵ总分题分10 30 10 10 20 20得分注:将所有试题答到答题纸上,选择题把所选字母涂黑,否则无效。I. 交际与对话(每题 2 分,共 10 分)此部分共有 5 个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有 4 个选项,请从 A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。1. —I’m from the Physics Department. Are you from the EnglishDepartment?— _________A. Yes, I’m English. B. Yes, I’m British. C. No, I’m a computer major. D. No, I don’t come from England.答案:C解析:问所学专业。其它都涉及国籍。 2. —Who’s speaking, please? — . A. Who are you?第 1 页 (共 10 页) 解析:固定搭配,指“将…强加在…上”。38. A. Therefore B. However C. In addition D. Otherwise答案:C解析:表达递进关系。39. A. in B. up C. off D. out 答案:B解析:固定搭配,指“放弃”。40. A. broaden B. widen C. shorten D. bridge 答案:D解析:固定搭配,指“消除分歧”。Ⅴ. 英汉互译(每题 4 分,共 20 分) 41. Thousands of people turned out to welcome the Germany team home.答案:成千上万的人们出动迎接德国队回国。 42. The singer has a unique voice which is easy to be remembered andrecognized.答案:这个歌手嗓音独特,很容易被记住和识别。 43. 诚实在所有文化中都被视为美德。(virtue)答案:Honesty is viewed as a virtue in all cultures. 44. 请记住你的家人会永远支持你。(keep in mind)答案:Please keep in mind that your family will always support you. 45. 这些问题说明了一个好的计划的重要性。(demonstrate) 答案:These problems demonstrated the importance of a good plan.17. Ⅵ. 作文(20 分)要求在 30 分钟内,根据下面所给的题目和中文提纲用英语写出一篇不少于 100 词的短文。How to Spend Summer Holiday1.暑假即将来临 2.人们度暑假的种种方式 3.我打算怎样度过一个有意义的暑假 答案:略第 10 页 (共 10 页) B. I’m Parker. C. Don’t you know me? D. This is Parker. 答案:D解析:英语打电话用语,与汉语不同。 3. —Thank you for giving me a ride home last night. — . A. Oh, it’s a small thing. B. Well, you are too polite. C. Oh, no. It’s what I should do. D. Oh, it’s my pleasure. 答案:D解析:英美习惯,别人感谢,要说乐意,不能谦虚。 4. —Why did you go to the travel agency yesterday? — . A. At 8 o’clock. B. I drove there myself. C. For some information. D. In the East street. 答案:C解析:问原因,其它不是 5. — I’m sorry. I lost the key. — ____________A. Well, it’s no big deal. B. No, it’s all right.C. You are welcome. D. You are so careless.答案:D解析:对别人失误进行评论。2. 阅读理解(每题 2 分,共 30 分)此部分共有 3 篇短文,每篇短文后有 5 个问题。请从每个问题后的A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。Passage 1The greatest change has been in the lives of women. During the twentiethcentury there has been a remarkable shortening of the time of woman's lifespent in caring for children. A woman marrying at the end of the nineteenthcentury would probably have been in her middle twenties, and would be likelyto have seven or eight children, of whom four or five lived till they were fiveyears old. By the time the youngest was fifteen, the mother would have been inher early fifties and would expect to live a further twenty years, during whichhealth made it unusual for her to get paid work. Today women marry youngerand have fewer children. Usually a woman's youngest child will be fifteen第 2 页 (共 10 页) when she is forty-five and can be expected to live another thirty years and islikely to take paid work until retirement, at sixty. Even while she has the care ofchildren, her work is lightened by modem living conditions.This important change in women's life pattern has only recently begun tohave its full effect on women's economic position. Even a few years ago mostgirls left school at the first chance, and most of them took a full time job.However, when they married, they usually left work at once and never returnedto it. Today the school-leaving age is sixteen. Many girls stay at school afterthat age, and though women usually marry younger, more married women stayat least until shortly before their first child is born. Many more afterwardsreturn to fuller part-time job. Such changes have led to a new relationship inmarriage, with the husband accepting a greater share of the duties andsatisfactions of family life, and with both husband and wife sharing moreequally in providing the money, and running the house, according to theabilities and interests of each of them. 6. According to the passage, around the year 1900 most women married ____.A. at about twenty-five B. in their early fiftiesC. as soon as possible after they were fifteen D. at any age from fifteen to forty-five答案:A解析:通过第一段计算推测。7. We are told that in a common family in 1890s _____.A. seven or eight children lived to be more man fiveB. many children died before they were five C. the youngest children would be fifteenD. four or five children died when they were five答案:B解析:通过第一段计算推测。8. When she was over fifty, the late nineteenth century mother ____.A. would be healthy enough to take paid jobsB. was usually expected to die fairly soonC. was unlikely to find a job if she wanted oneD. would expect to work till she died 答案:C解析:第一段所讲事实。9. According to the passage, the women of today usually____.第 3 页 (共 10 页) A. marry instead of getting paid workB. marry before they are twenty-five C. have more children under fifteen D. have too few children 答案:B解析:第一段事实。10. The best title for this passage is____.A. Women’s LifeB. The Change of Women's lifeC. Women's MarriageD. Women's New Life答案:B解析:主题谈美国今昔妇女结婚及工作变化对比。Passage 2Some of the notebooks George Washington kept as a young man are still inexistence. They show that he was learning Latin, was very interested in thebasics of good behavior in society, and was reading English literature.At school he seems only to have been interested in mathematics. In fact, hisformal education was surprisingly brief for a gentleman, and incomplete. Forunlike other young Virginian of that day, he did not go to the College ofWilliam and Mary in the Virginian capital of Williamsburg. In terms of formaltraining then, Washington contrasts sharply with some other early AmericanPresidents such as John Adams, Thomas Jefferson and James Madison. In lateryears, Washington probably regretted his lack of intellectual training. He neverfelt comfortable in a debate in Congress, or on any subject that had not to dowith everyday, practical matters. And because he never learned French andcould not speak directly to the French leaders, he did not visit the country headmired so much. Thus, unlike Jefferson and Adams, he never reached Europe.11. Why didn’t Washington go to college?A. His family could not afford it.B. A college education was rather uncommon in his timeC. He didn’t like the young Virginian gentlemen.D. The author doesn’t give any reason.答案:D解析:文章里没说。12. Washington felt uncomfortable in Congress debates because he .第 4 页 (共 10 页) A. lacked practice in public speakingB. felt his education was not good enoughC. didn’t like arguing and debating with peopleD. felt that debating was like intellectual training答案:B解析:未接受良好教育是真正原因。13. The reason why Washington didn’t visit France was probably that he .A. didn’t really care about goingB. didn’t know French leadersC. couldn’t communicate directly with the French leadersD. was too busy to travel答案:C解析:因为他不懂法语。14. According to the author, .A. Washington’s lack of formal education placed him at a disadvantage inlater lifeB. Washington should have gone to France even though he could not speakFrenchC. Washington was not as good a president as Adams, Jefferson or MadisonD. Washington was a model for all Virginian gentlemen答案:A解析:文章一再说因为未受良好教育他好多方面处于不利地位。15. The main idea of the passage is that Washington’s education .A. was of great variety, covering many subjectsB. was probably equal to those of most young gentlemen of his timeC. may seem poor by modern standards, but was good enough for his time D. was rather limited for a president答案:D解析:主题始终是谈华盛顿未接受良好教育对其构成的不利。Passage 3In the United States, a person can take credit only for what he hasaccomplished by himself. Americans get no credit whatsoever for having beenborn into a rich or privileged family. (In the United States, that would beconsidered “an accident of birth.”) Americans pride themselves in having beenborn poor and, through their own hard work, having climbed the difficult ladderof success to whatever level they have achieved--all by themselves. The第 5 页 (共 10 页) American social system has, of course, made it possible for Americans to move,relatively easily, up the social ladder, whereas this is impossible to do in manyother countries. The “self-made man or woman” is still very much the ideal inpresent-day America. Americans believe that competition brings out the best in any individual. Theyclaim that it challenges or forces each person to produce the very best that ishumanly possible. Consequently, the foreign visitor will see if you come fromcompetition being fostered in the American home and in the Americanclassroom, even at the youngest level. You may find the value placed on thecompetition disagreeable, especially if you come from a society that promotecooperation rather than competition among individuals. But Americansteaching in Third World countries find the lack of competitiveness in aclassroom situation equally distressing. They soon learn that what they hadthought to be one of the universal human characteristics represented only apeculiarly American ( or Western) value. Americans, valuing competition, have devised an economic system to go with-free enterprise. Americans feel very strongly that a highly competitive economywill bring out the best in its people and ultimately, that the society which fosterscompetition will progress most rapidly. If you look for it, you will see evidencein all areas--in all fields as diverse as medicine, the arts, education, and sports--that free enterprise is the approach most often preferred in America.16. What does the author mean by saying “The ‘self-made man or woman’ isstill very much the ideal in present-day America”? A. Americans no longer respect those who are born rich as they used to. B. Americans still respect those who have climbed up the social ladderthrough hard work. C. Americans think that an ideal man or woman should be born poor. D. Americans think that only the self-made man or woman is worthy ofrespect.答案:B解析:其意为美国人目前依然尊重自力更生而成功的人士。17. What does the author think of the American social system? A. It is a system that does not favor those who are born rich. B. It is a system that makes social climbing very difficult, if not impossible. C. It makes it comparatively easy for the poor to move up the social ladder. D. It is the best system possible in the world.答案:C第 6 页 (共 10 页) 解析:美国政体使人容易白手起家。18. Americans teaching in Third World countries found that ___. A. competition is a unique American (or Western ) value B. competition must be fostered in the classroom for success in business C. cooperation is more important than competition in bringing about progress D. competition is one of the universal human characteristics 答案:A解析:竞争是美国和西方价值观的独创,其它国家鲜见。19. We can infer from the passage that free enterprise is ____. A. an economic system allowing free competition among businesses B. a belief that competition brings out the best in any individual C. an attitude that values competition rather than cooperation D. a theory that advocates competition as the source of all progress答案:A解析:企业自由竞争是美国经济体制的体现。20. Americans would most likely frown at you if you ____. A. complain that you were born poor and had had no opportunities B. tell then you were born poor and had to work with your hands C. go around telling people that your father is a self-made man D. tell them that their social system is not necessarily the best答案:A解析:根据文章,美国人肯定瞧不起那些埋怨出生低下没有机会的人。Ⅲ. 词汇与结构(每题 1 分,共 10 分)此部分共有 10 个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有 4 个选项,请从 A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。21. It was _______ whom Janet spoke with in the party.A. I B. me C. mine D. ours答案:B解析:语法要求此处应是宾格。22. The leaves of many trees turn ______ in Spring.A. to green D. green C. to be green D. into green答案:D解析:turn 此处为系动词,后直接跟形容词作表语。23. The savings, both _____ time and money, could be considerable. A. term of B. under the terms of C. come to terms with D. in terms of第 7 页 (共 10 页) 答案:D解析:固定搭配,此处需要介词短语。24. Most criminals _____ go to prison _____ meet their victims.A. would…than B. would…rather C. would rather…than D. rather…than答案:C解析:固定搭配,意思是“宁愿…也不…”.25. ____ against the coming hurricane, they dared not leave home.A. Warned B. Having warned C. To warn D. Warn答案:A解析:应该用过去分词表示被动。26. His explanation was so clear that no one was in any about what hemeant. A. doubt B. wonder C. question D. consideration 答案:A解析:根据逻辑,此处应该是“怀疑“。27. Jane, what did you do to my room? I have never seen such a _____ anddisorder!A. mass B. mess C. dirty D. loss答案:B解析:根据上下文,此处应该选“一团糟”的意思。28. The two candidates disagreed and a argument developed.A. hard B. bitter C. sour D. big答案:B解析:“激烈争论”的地道英语表达法。29. As students, we shouldn’t _________ our time like that; we should finishour school work first.A. cut B. live C. kill D. kick答案:C解析:“消磨时间”的英语表达法。30. The project will cost nothing; it will all be done by .A. amateurs B. professionals C. staff D. volunteers 答案:D解析:高级上下文,选“志愿者”的意思。Ⅳ. 完形填空(每题 1 分,共 10 分)以下短文中共包含 10 个未完成的句子,针对每个句子中空缺部分有 4 个第 8 页 (共 10 页) 选项,请从 A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。Nowadays, the problem of generation gap becomes more and more 31 .What might be the causes of this problem?  Firstly, in most of the families, 32 of the parents have to work in order toearn more money to provide a better environment for their children. It’s 33for the busy parents to find time for a daily talk with their children. Because oflack of communication, conflicts are easy to turn 34 and a wider generationgap 35 into being.  Secondly, parents who ask their children to be absolute obedient(服从) arealso one of the causes. It is only natural 36 children hate to communicate withparents who often impose their own values 37 them.  To solve these problems, the busy parents should spare their children sometime and communicate with them. They should be considerate enough to realizethat each generation has its own advantages. 38 , the parents should try togive 39 their absolute power in family and form a friendly relationship withtheir children. The openness and consideration of both generations willprobably 40 the gap between parents and children.31. A. big B. serious C. worse D. difficult答案:B解析:问题“严重”的地道表达法。32. A. neither B. none C. either D. both答案:D解析:“父母双方”的英语表达法。33. A. difficult B. easy C. possible D. impossible答案:A解析:高级上下文,“很难”符合情景。34. A. down B. in C. up D. around答案:C解析:固定搭配,意思是“出现”。35. A. goes B. takes C. comes D. forms答案:C解析:固定搭配,指“出现”。36. A. when B. that C. why D. which 答案:B解析:引导主语从句。37. A. on B. in C. among D. with答案:A第 9 页 (共 10 页)
文档格式: docx,价格: 5下载文档
返回顶部