大学英语(2) ( 第2次 )

发布时间:2023-04-29 15:04:04浏览次数:80
第2次作业 一、单项选择题(本大题共50分,共 50 小题,每小题 1 分) 1. Ann won the speech contest and her opponent congratulated her with ( ). A. the lapse of time B. a flourish of trumpets C. a pinch of salt D. .a tone of respect 2. Mary seems not worry about tomorrow’s test. I guess she ( )_ reading all the books on the reading list. A. must finish B. must have finished C. has finished D. have must finished 3. If I were you, I ( ) the job. A. Accept B. would have accepted C. would accept D. had accepted 4. Please check again in order to ( ) that you’ve turned off all switches. A. make sense B. make difference C. make default D. make sure 5. All the foreign magazines in the reading room are only _____ to the graduates. A. available B. obtainable C. accessible D. unforgettable 6. Most important, children need to learn how to ( ) others. A. made up for B. get along with C. catch up with D. come up with 7. He asked me ( ) to Lijiang. A. if I had gone to B. B. if I had been to C. C. had I gone to D. D. had I been to 8. The ability of remaining anonymous ( ) a kind of cheating. A. lead to B. leading to C. leaded to D. leads to 9. ( ) by the way she spoke to me, I left the office. A. Annoying B. Angry C. Been angry D. Annoyed 10. The price of crude oil on the North American market increased ( ) 5%. A. on B. in C. at D. by 11. I had chosen a table that put me ( ) a good-looking, red-faced English man. A. A) next B. B) close C. C) next to D. D) close to 12. A funny thing happened ( ) to the communications revolution. A. on the way B. in the way C. by the way D. through the way 13. The World Health Organization is a(n) ( ) association which is ready to offer help to any nation suffered from disasters without pay. A. international B. nonprofit C. profitable D. charitable 14. —Excuse me, can you tell me where your general manager is? —Yes, of course, ( ) A. here does our general manager B. here our general manager comes C. our general manager here comes D. here comes our general manager 15. I think the headmaster is a rigid man who lacks of a(n)____ of humour. A. air B. touch C. gas D. sense 16. The new technology is rapidly becoming more ____ to US customers in their own homes. A. available B. comfortable C. reliable D. profitable 17. ( )arrived ( ) she started complaining. A. Hardly had he… when B. Hardly he had... when C. He hardly ...than D. Hardly had be... than 18. The people at the party were worried about Janet because no one was aware ____ she had gone. A. where that B. of where C. of the place where D. the place 19. When I reached the peak, my partners ( ) me. A. waited for B. were waiting for C. has waited for D. had waited for 20. She ( ) that he would marry a doctor ten years later. A. predicted B. proved C. witnessed D. identified 21. ( ) tonight, why not drop in and play chess with me? A. Since you are free B. For you are free C. Because you are free D. If you would be free 22. I wish I ( ) English fluently. A. could speak B. can speak C. spoke D. would speak 23. I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it was impressive to see the great variety of services which were available on one'''' s own doorstep in the late Victorian countryside. Nowadays a superficial traveller in rural England might conclude that the village tradesmen still flourishing were either selling frozen food to the inhabitants or selling antiques to visitors. Nevertheless, this would really be a false impression. Admittedly there has been a contraction (收缩) of village commerce, but its vigor is still remarkable. Our local grocer''''s shop, for example, is actually expanding in spite of the competition from supermarkets in the nearest town. Women sensibly prefer to go there and exchange the local news while doing their shopping, instead of queuing (排队) up at a supermarket. And the proprietor (店主) knows well that personal service has a substantial cash value. His prices may be a bit higher than those in the town, but he will deliver anything at any time. His assistants think nothing of bicycling on the village street in their lunch hour to take a piece of cheese to an old age pensioner (领养老金 ) who sent her order by word of mouth with a friend who happened to be passing. The more affluent customers telephone their shopping lists and the goods are on their doorsteps within an hour. They have only to hint at a fancy for some commodity outside the usual stock and the grocer, a red-faced figure, instantly obtains it for them. The village gains from this sort of enterprise, of course. But I also find it satisfactory because a village shop offers one of the few ways in which a modest individualist can still get along in the world without attaching himself to the big battalions of industry or commerce. The writer implies that one disadvantage of town shops is that __. A. their prices are higher B. people cannot telephone them C. their staff may make less trouble to satisfy customers D. one has 10 queue up to pay in them 24. Great changes ( ) in China since 1978. A. have been taken place B. have taken place C. has been taken place D. has taken place 25. From time to time she looked round ( ) searching for someone. A. as to B. as C. as for D. as if 26. A man walked into a restaurant that advertised having the longest menu in the world. The manager was very proud of being able to provide any dish, no matter how unusual. At the bottom of the menu, there was a notice that said, “If you do not see the dish you require on this menu, please tell us and we will add it to the menu immediately.” The man looked at the menu and decided to make life really difficult for the manager and his chef. He would order something that was very unusual. When the waiter came up to take his order, he said, “You say you can serve any dish, anything at all, even if it''''s not on your menu, which is the longest menu in the world.” “That is correct, sir. We have never yet been unable to meet our customers'''' requirements.” “Very well,” the man said. “In that case, bring me two elephant ears on toast. Indian, not African.” The waiter wrote down on his pad:Two Indian elephant ears on toast. “Very good, sir”, he said. “That shouldn''''t take long. ” He walked away quickly. The man was very surprised and rather disappointed. Then he smiled as the waiter returned with a very unhappy look on his face. “Ah! ”the man said. “You can’t bring me elephant ears on toast, can you? ” The waiter was very apologetic. “I’m very sorry, sir, and this is most embarrassing, ” he said, “but I’m afraid we can’t. Unfortunately, we’ve run out of bread. ” the waiter was unhappy because _____ . A. the man didn''''t order elephant ears B. they had no elephant to cook C. they didn''''t want to serve the customer D. the chef didn''''t know how to cook the elephant ears 27. The old lady accused the man of ( ) her house. A. Breaking B. Breaking into C. Breaking out D. Breaking off 28. These good shoes are a real bargain ( ) such a low price. A. at B. in C. of D. on 29. In time of recession, it is very hard for an undergraduate to find a ( ) job. A. decent B. current C. definite D. diligent 30. I wonder if we could make it some other time if it is ( ). A. conscious B. convenient C. common D. continuous 31. Plots of this thriller are really scary, which are also ( )( ) by the weird appearance of the actress. A. limelight B. enlightened C. highlighted D. lightened 32. ( ) he has signed the contract or not doesn’t matter. A. If B. Whether C. What D. Why 33. It may be more ____ a suggestion than an invitation. A. In B. to C. on D. of 34. It was in the midnight ( ) the burglary happened. A. when B. which C. what D. that 35. Every drop of tears, every moan out of pain and every cry for help then _____ like knife cutting deep into his heart. A. was B. are C. were D. is 36. By no means ( ) look down upon the poor. A. we shall B. should we C. we D. we should 37. There ( ) no money left, we had to change our plan. A. being B. would be C. had D. was 38. It is important that all the facts ( ). A. be examined B. examined C. examine D. would be examined 39. You ( ) to their English party tomorrow evening. A. are invited B. will invite C. will being inviting D. will be invited 40. ––The air is full of smoke and people are coughing. ––It'll get worse ( ) the government does something about pollution. A. but B. except C. besides D. unless 41. You might have orange juice ( ) pure water. A. Than B. as to C. instead of D. by 42. We can only do the job for you ___ the work is paid for in advance A. on condition that B. now that C. just as D. in that 43. ____ lungs are to the body, ____ parks are to the city. A. As...as B. Like.... as C. what.... that D. Just as....that 44. It seems to me that you have been ( ) your studies recently. A. ignoring B. neglecting C. overlooking D. missing 45. I don't think that I shall fail. But if I ( ), I would try again. A. should fail B. would fail C. failed D. had failed 46. ( ) than he was asked to start on another journey. A. No sooner he had arrived home B. No sooner had he arrived home C. No sooner did he arrive home D. No sooner he arrived home E. No sooner he arrived home 47. Last week John ( ) his right arm. A. fell and broke B. feel and broken C. fallen and broken D. has fallen and broken 48. The song sung at the party reminded him ( ) his first lesson during his school-days. A. of B. on C. to D. off 49. You will be a man if you can _____ the responsibilities for your work and families. A. resume B. assume C. presume D. consume 50. The subject ( ) I am most interested is English. A. in that B. in what C. in which D. in where 二、阅读理解单项选择题(本大题共50分,共 5 小题,每小题 10 分) 1. Many chemical pesticides(杀虫剂), such as DDT, are more dangerous to other animals than to the pests(害虫) themselves. However, there are safer methods used to control pests. One method is called biological pest control. It uses living things to control pest populations. For example, one type of biological pest control uses the natural enemy of a pest. The natural enemy eats the pest, or stops it from reproducing. For instance, aphids(蚜虫)that eat leaves are controlled using ladybird beetles(瓢虫).The ladybird beetle reduces aphids populations by eating the pest. Many natural chemicals from plants and animals are excellent pesticides. Some plants contain chemicals that taste bad, smell bad, or are even poisonous to pests. Scientists can collect these chemicals and spray them on other plants. Some pests produce their own chemicals that can also be used to control them. Many female insects give off chemicals to attract male. Scientists collect the chemical and use it to lure male insects. By killing male insects we may have fewer young insects. Pest control of any type can often be avoided if people use preventive methods. Many farmers prevent insects from becoming pests by changing the plants they grow ever year. Covering food and garbage can be reducing common pets such as flies. Thus many cases we can avoid problems by removing the food or shelter that pests like.(1). There are many ways to keep pests under control besides using ( ) A. synthetic chemicals B. natural chemicals C. synthetic fertilizers D. natural fertilizers (2). Smell is a type of ( ) chemical used by insects. A. communication B. pesticide C. herbicide D. agricultural (3). Why some natural chemicals from plants and animals are excellent pesticides? A. Some plants contain chemicals that are poisonous to pests. B. Some pests produce their own chemicals that can be used to control them. C. Scientists collect the chemical of female insects to lure male insects. D. All of the above. (4). The main idea for this passage is ( ) A. It is impossible to control pests without pesticides B. If people use precautionary methods to control pests, they do not need to use pesticides. C. Many farmers change plants each year D. Garbage and food in cities causes three major pest problems (5). Which is not mentioned in the passage? A. Compare and contrast different methods of controlling pets. B. Explain how pesticides work to kill pests. C. Describe how people can avoid using pesticides. D. Many chemical pesticides are dangerous 2. Can animals be made to work for us? Some scientist think that one day animals maybe trained to do a lot of simple jobs that are now being done by human beings. They point out that at a circus( 马戏团), for example, we may see elephants, monkeys, dogs and other animals doing a lot of things. If you watch closely, you may notice that the trainer always gives the animal something to eat as a reward (奖赏). The scientists say that many different animals may be trained to do quite a few simple jobs if they know they would get a reward for doing them. Of course, as we know, dogs can used to guard a house as soldiers in both old and modem times. Geese have been used to give warning by making a lot of noise when an enemy comes near. But it may be possible to train animals to work in factories. In Russia, for example, pigeons, which are birds with good eyesight, are being used to watch out fault .(毛病) in small steel balls. When the pigeon sees a ball which looks different from others, it touches a switch. This turns on a light to warm the workers in the factory. At the same time, a few seeds are given to the pigeon as a reward. It takes three or five weeks to train a pigeon to do this and one pigeon can inspect three thousand balls an hour.Apes (猿) have been used in America in helping to make cars and scientists believe that these large monkeys may one day gather crops and even drive tractors on the farm.(1). Which of the following four words is nearest in meaning of "trained" in the passage? A. Taught B. Made C. Rewarded D. forced (2). The trainer gives the animal something to eat ( ) A. when the animal wants to eat something B. to make the animal do something C. before the animal does something D. after the animal does something (3). The pigeon touched the switch when ( ). A. the light goes on B. it finds a fault C. it sees the seeds D. it hears a noise (4). How many animals mentioned can be trained to do things according the passage? A. 6 B. 5 C. 7 D. 4 (5). Which is not true in the following sentences? A. One day animals may be trained to do many things. B. Pigeons have good eyesight. C. Apes can gather crops and drive tractors now. D. Apes have been used in the USA. 3. Choking (窒息) on things is the fourth leading cause of death in young children. Children will put anything in their mouths—small parts of a toy, jewelry, tacks, and coins. The way to protect them is to keep small items out of their reach. Some foods can cause young children to choke. Round, hard foods are especially dangerous to young children. You can go and ask your doctor if your child is old enough to have foods like hot dogs, nuts, carrots, and grapes. For these foods can easily fix in a child'' s throat and be very hard to get out. There are other safety warnings you should keep in mind. Do not let your child run with anything in his or her mouth. Do not let your child lie down while eating. Never leave your baby alone with an uncovered bottle.Being aware of what your child puts in his or her mouth may save his or her life.(1). What kind of foods can especially cause children to choke? A. Round, soft foods. B. Circular, hard foods. C. Round, bad foods. D. Round, well-done food (2). Protect young children by keeping small items out of their reach. Here "out of their reach" means( ) A. they can sometimes reach small items B. they can touch small items easily C. they can get none of small items D. they can often have some small items (3). The choking on things may cause young children to ( ) A. Die B. shout C. laugh D. scream (4). Which of the following statements is not mentioned in the passage? A. Don't let your young child play with toys alone. B. Don't let your young child lie down while eating. C. Don' t leave your baby alone with an uncovered- bottle. D. Don' t let your child run with anything in his or her mouth. (5). The passage mainly tells that ( ) A. it's possible to prevent young children from dying B. it's possible to get out what a child puts in his mouth C. it' s possible to stop young children from playing with toys D. it' s possible to protect young children from being choked to death 4. From New York to Tokyo, from the Temples in Egypt to the modem museums in Amsterdam, all over the world art is threatened by robbery. The robbers are everywhere. And they earn enormous sums, of which the average criminals can only dream. In 1990 more than 60 000 pieces of art disappeared in Europe. The value of each piece was estimated as $ 9 800. The badly protected churches in Eastern Europe are easy targets for art-robbers. But even the highly protected museums in the West are not safe. In 1992 a 21-year-old student and art-collector was caught. In court he said to the judge: "Museums are like supermarkets. You just take what you want to have.In order to fight art robbery a new system was brought to life in 1991—the International Art and Antique (古董) Loss Register. This register aims to prevent the theft of objects of art and facilitate the tracing of stolen objects within the art scene.(1). According to this article we can conclude that ( ) A. objects of art are valuable B. robbers steal arts everywhere C. arts are not safe in the world D. there are robbers everywhere (2). "The badly protected churches are easy targets for art-robbers" means ( ) A. it is easy to aim at these badly protected churches B. there are many objects of arts in badly protected churches C. robbers often go to badly protected churches to steal arts D. robbers take badly protected churches as their shooting targets (3). From what the young student said in the court we know ( ) A. museums are just like a kind of supermarkets B. robbers like to take whatever they like in the museums C. robbers can easily take whatever they like in the museum D. there' re various things in the museums and you can take what you like (4). This new register system set an aim to ( ) A. quite easily catch the thieves B. effectively prevent the loss of arts C. make people aware where the antiques are D. hardly do any good to the protection of the art (5). The last paragraph tells us ( ) A. objects of arts are no longer in danger since 1991 B. people are taking measures against the robbery of arts C. people can catch robbers now because of the new register D. the new register system is a great help in fighting robbery 5. Think of what things would be like without cars. Our lives would be the same. We would have to use bikes, horses, or our feet to get to places. And we couldn''t go as far as we are used to going. But we do have cars. With cars, people can come and go as they please. They can work far from home. Many people live in the country. But they work in the city. Most of them get there in cars. This means that there are a lot of cars on the road. Are there too many cars on the road? Some people think so. So they are asking that we take trains and buses. But not everyone can do this. Some people must take their cars. This is because no trains or buses go where they have to go. Maybe other people could go to work with them. Then there wouldn''t be so many cars on the road. What will our lives be like in times to come? Maybe we won''t need cars so much. Maybe more of us will work at home. Maybe trains and buses will go to more places. Then more people will be in them. This will mean more room on our streets and roads.It would be nice if people walk more. They might like to step along a street or road. They would not get far very fast. But they would have the time to look around them. Who knows? They might even feel better, too!(1). What's not the possible reason why there are a lot of cars on the road? A. Because everyone likes to drive his own car to do whatever he likes. B. Because the number of trains and buses is small. C. Because many people who live in the country go to work in cars in the city. D. Because it is more convenient for people to go to places in cars than other means. (2). According to the author, which of the following is not the reason why the number of cars will be reduced in the future? A. More people will work at home. B. Trains and buses will go to more places. C. More people will take buses and trains. D. People won't need so many cars. (3). It can be inferred from the passage that __. A. the author thinks that people who are in the city should not live in the country B. the author thinks that there should be more trains and buses which should go to more places C. the author wishes that the number of cars would be reduced so that there will be more room on the streets and roads D. the authors believe that more walk does good to health (4). What does the underlined word "please" here mean? A. to go B. to mean C. to plan D. to love (5). What's the writer's opinion in this passage? A. We should use more cars B. We should use fewer cars. C. We should not use cars D. We should take good care of cars. 答案: 一、单项选择题(50分,共 50 题,每小题 1 分) 1. D 2. B 3. C 4. D 5. C 6. B 7. B 8. D 9. D 10. D 11. C 12. A 13. B 14. D 15. D 16. A 17. A 18. B 19. B 20. A 21. A 22. A 23. C 24. B 25. D 26. C 27. B 28. A 29. A 30. B 31. C 32. B 33. D 34. D 35. A 36. B 37. A 38. A 39. D 40. D 41. C 42. A 43. C 44. B 45. A 46. B 47. A 48. A 49. B 50. C 二、阅读理解单项选择题(50分,共 5 题,每小题 10 分) 1. (1). A (2). A (3). D (4). B (5). C 2. (1). A (2). D (3). B (4). A (5). C 3. (1). B (2). C (3). A (4). A (5). D 4. (1). C (2). C (3). C (4). C (5). B 5. (1). B (2). D (3). C (4). D (5). B
文档格式: doc,价格: 5下载文档
返回顶部