《英语(一)(下)》期末考试五答案

发布时间:2024-01-04 10:01:43浏览次数:14
学习中心/函授站 姓 名 学 号 西安电子科技大学网络与继续教育学院学年上学期《英语(一)(下)》期末考试试题(闭卷 90 分钟)题号Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ总分题分10 30 20 20 20得分注:将所有试题答到答题纸上,选择题把所选字母涂黑,否则无效。Ⅰ. 交际与对话(每题 3 分,共 15 分)此部分共有 5 个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有 4 个选项,请从 A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。1. — Hi, Tom. You don’t look happy.______ —Bad luck! I fell off my bike and hurt my leg.A. What’s up B. What’re you doing? C. Where is your brother? D. What a cool bike?答案:A解析:该答案相当于 what has happened,符合上下文。2. —Be sure to call me back as soon as you arrive home safely.  —Yes, I will. Goodbye then.  —__________.  A. With pleasure B. Have a safe trip 第 1 页 (共 10 页) 40. Besides ability, the other essential ______ in political success is luck. A. element B. portion C. role D. percentage答案:A解析:意思是 因素,符合上下文。Ⅳ. 英汉互译(每题 4 分,共 20 分) 41. Though constantly disturbed, he still managed to finish the job on time. 答案:尽管总是事情打扰,他还是按时完成了工作。 42. In every aspect of our life, we become more and more and morecomfortable with the help of computers. 答案:在我们生活的各个方面,我们越来越依赖于计算机的帮助。 43. 他从大衣口袋里掏出一包东西。(package) 答案:He drew a package from his overcoat pocket. 44. 孩子们把屋里弄得乱七八糟。(upside down) 答案:The children have turned the house upside down. 45. 墙纸上有美丽的蓝色图案。( design) 答案:The wallpaper has a pretty design.Ⅴ. 作文(20 分)要求在 30 分钟内,根据下面所给的题目和中文提纲用英语写出一篇不少于 80 词的短文。Electricity 1. 电在人们生活中的重要性2. 电的用途3. 怎样更节能的发电和用电 答案:略 第 10 页 (共 10 页) C. Don't mention it D. It's very kind of you答案:B解析:表示祝愿别人一路顺风。3. —I don't have any change with me. Will you pay the fare for me?  — ________.  A. That's fine B. Nothing serious C. Never mind D. No problem答案:D解析:英语习惯表达法,表示同意。4. —I am sorry to trouble you, sir.  —________   A. My pleasure. B. What's wrong with you?   C. What seems to be the problem? D. It doesn't matter.答案:C解析:相当于 what is the trouble.5. —Never thought to see you here!  — ________  A. So did I. B. It's a small world! C. Oh, my God! D. Glad to see you, too!答案:B解析:惊讶远方遇故旧,回答这个世界真小。符合习惯。Ⅱ. 阅读理解(每题 2 分,共 30 分)此部分共有 3 篇短文,每篇短文后有 5 个问题。请从每个问题后的A、B 、C 、D 四个选项中选出正确选项。Passage 1Almost every family buys as least one copy of a newspaper every day.Some people subscribe to as many as two or three different newspapers. Butwhy do people read newspapers?Five hundred years ago, news of important happenings — battles lost andwon, kings or rulers overthrown ( 推翻 ) or killed — took months and evenyears to travel from one country to another. The news passed by word of mouthand was never accurate. Today we can read in our newspapers of importantevents that occur in far away countries on the same day they happen.Apart from supplying news from all over the world, newspapers give us alot of other useful information. There are weather reports, radio, television andfilm guides, book reviews, stories, and of course, advertisements. The biggerones are put in by large companies to bring attention to their products. They第 2 页 (共 10 页) pay the newspapers thousands of dollars for the advertising space, but it isworth the money for news of their products goes into almost every home in thecountry. For those who produce newspapers, advertisements are also veryimportant. Money earned from advertisements makes it possible for them tosell their newspapers at a low price and still make a profit.6. The phrase "subscribe to" in the first paragraph means _______.A. go to the newspaper stand and buyB. send their own news stories toC. agree to buy for a specific period of timeD. become faithful readers of答案 C:解析:故旧上下文推测,订报纸符合情景。7. The habit of reading newspapers is _______.A. widespread B. found among a few families C. not popular D. uncommon答案:A解析:第一段表明此意。8. Before the time of the newspaper, _______.A. bad news traveled quickly and good news slowlyB. few people cared about events that took place in far away countriesC. kings and rulers were often overthrown or killedD. news was passed from one person to another答案:D解析:第二段表明此意。9. The author seems to agree that money spent on advertisements is _______.A. wasted B. not much C. well spent D. of no use to anyone答案:C解析:最后一段中间表明此意。10. Which of the following statements is TRUE?A. Five hundred years ago it took a long time for news to reach othercountries.B. Newspaper advertisements turn people's attention away from theirproducts.C. The news that we read in newspapers is mainly about new products.D. When newspapers are sold at a low price, the newspaper producers willlose money.答案:A第 3 页 (共 10 页) 解析:通过文章可以推测出来。Passage 2The kids are hanging out. I pass small bands of once-and-future students onmy way to work these summer mornings. These kids are not old enough for jobs. Nor are they rich enough for camp.They are school children without school. The calendar called the school yearran out on them a few weeks ago. Once looked after by teachers andheadmasters, they now appear to be in “self care.” For much of our history, however, Americans framed the school year aroundthe needs of work and family. In 19th-century cities, schools were open sevenor eight hours a day, 11 months a year. In rural America, the year was arrangedaround the growing seasons. Now, only 3 percent of families follow theagricultural model, but nearly all schools are scheduled as if our children wenthome early to milk cows and took months off to work the crops. Now, three-quarters of the mothers of school-age children work, but the calendar is writtenas if they were home waiting for the school bus. The six-hour day, the 180-day school year is regarded as somehow sacred. Butwhen parents work an eight-hour day and a 240-day year, it means somethingdifferent. It means that many kids go home to empty houses. It means that, inthe summer, they hang out. “We have a huge mismatch between the school calendar and the realities offamily life,” says educator Dr. Ernest Boyer. Dr. Boyer is one of many who believe that a radical revision of the schoolcalendar is necessary. “School, whether we like it or not, is custodial andeducational. It always has been.”11. In speaking of “once-and-future students”, the author is referring to ____.A. kids too young to take a jobB. school children old enough to take care of themselvesC. kids who cannot afford to go campingD. school children on summer vacation答案:D解析:第一段隐含此意。12. For a long time in American history, the school year was arranged to meetthe needs of ____.A. school children B. working parents第 4 页 (共 10 页) C. farm hands D. teachers and headmasters答案:B解析:第三段第一句话表明此意。13. By “a huge mismatch between the school calendar and the realities offamily life”, Dr. Boyer means the school calendar ____.A. is much shorter than parents’ working daysB. makes it impossible for parents to live a normal lifeC. allows children to hang out instead of helping their parentsD. is set on the agricultural model 答案:A解析:第三段表明此意。14. From the passage we can learn that Dr. Boyer believes school shouldeducate children and ______.A. motivate themB. entertain themC. take care of themD. help their parents 答案:C解析:最后一段最后一句表明此意。15. The author’s main purpose in writing this to drive home the point that________.A. American children must stop hanging outB. US kids need more school timeC. The advantages of a longer school year outweigh its disadvantagesD. Parents are not happy about the present school calendar 答案:B解析:这正是本文主题。Passage 3Have you ever felt your mind getting confused after a sleepless night? Youcouldn’t come up with an original thought no matter how hard you tried. You were probably right if you thought that was caused by a lack of sleep.Dr. Home, a sleep researcher in England, studied 24 college students. Onegroup got their normal eight hours of sleep. The other group didn’t get thesmallest amount of sleep — they stayed awake all night. The next day, Dr.Home tested the students. He asked them questions that required creative andoriginal thinking. One of the questions was “How many uses can a cardboard第 5 页 (共 10 页) box be put to?” The results? The wide-awake students did well on the tests. The tiredstudents did poorly. Research has already shown that tired people can do okay on tests ofroutine thinking, like simple addition. But Dr. Home tested creative thinkingonly. As part of his study, he offered an amount of money as a reward to thesleepy students if they did well. But even this encouragement wasn’t enough tohelp the students overcome their tiredness. They still did poorly. Dr. Homebelieves that the cerebral cortex — the part of the brain where thinking takesplace — may get worn out during waking hours. Sleep may help to repair thebrain overnight. Without any sleep, he emphasizes, “even if you concentrateharder, you cannot do better.” This study gives people something to think about, especially people likehospital workers and airline pilots, who must stay awake all night and thenmake emergency decisions. 16. According to the passage, the confusion of your mind is possibly due to_____.A. the lack of sleep B. the difficult questionC. the requirement of your creative thinkingD. the requirement of your original thinking答案:A解析:第二段表明此意。17. Tired people can do everything EXCEPT_____.A. doing simple addition B. doing okay on tests of routine thinkingC. answering the creative question wellD. telling other people their names答案:C解析:第 3-4 段表明此意。18. The purpose for Dr. Home to offer a lot of money to the sleepy students isto _____.A. help them repair their brainsB. stimulate their interests of the questionC. buy some medicine which can make them excitingD. encourage them to do better第 6 页 (共 10 页) 答案:D解析:第五段表明此意。19. Who might be better instructed in their work after reading this passage?A. Nurses. B. Children. C. Students. D. Businessmen.答案:A解析:最后一段表明此意。20. We can learn from the passage that _____.A. a foolish man with good sleep may answer creative question wellB. a pilot should fly the aircraft after having good sleepC. enough sleep is good for your emergency decisionsD. both B and C答案:D解析:两个答案文章中均提到。Ⅲ. 词汇与结构(每题 1 分,共 20 分)此部分共有 20 个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有 4 个选项,请从 A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。21. The authorities showed no signs of ______ to the kidnapper's demands. A. giving in B. giving offC. giving up D. giving out答案:A解析:固定搭配。22. To our surprise, the stranger ______ to be an old friend of my mother's. A. turned down B. turned inC. turned out D. turned on答案:C解析:固定搭配,意思是结果是或被证明是。23. The length of time spent exercising ______ the sport you are training for. A. determines on B. leans onC. decides on D. depends on答案:D解析:固定搭配又符合上下文。24. I ______ of most of my old college friends, unfortunately,. A. have missed track B. have kept trackC. have lost track D. have a track答案:C第 7 页 (共 10 页) 解析:固定搭配。25. Most beginners buy plants ______ and then hope for the best. A. to impulse B. by impulseC. at impulse D. on impulse答案:D解析:固定搭配,其余不是。26. The exhibition ______ to York City Art Gallery on 23rd January. A. transmits B. transfersC. transports D. transplants答案:B解析:固定搭配又符合情景。27. It is important that we ______ well. A. have studied B. would studyC. studied D. study答案:C解析:虚拟语气。28. ______ your advice, I would have made myself a fool.A. But for B. But that C. But if D. thanks to答案:A解析:虚拟语气。29. I remember the whole thing as if it ______ yesterday. A. happened B. have happenedC. had happened D. would happen答案:C解析:虚拟语气。30. No sooner ______ reading the poem than the student's questions beganpouring in. A. she had finished B. had she finishedC. has she finished D. had finished she答案:B解析:固定结构。31. ______ such a wonderful novel. A. Never have I before read B. Never have read I beforeC. Never before have I read D. Never had I before read答案:A解析:倒装结构。32. Not until quite recently ______ what had happened at school.第 8 页 (共 10 页) A. did I know B. I had knownC. I didn't know D. will I have known答案:A解析:倒装结构。33. The more difficult the problems are, ______ able to solve them. A. I am the less likely B. the less likely I amC. the likely less I am D. I am less likely答案:B解析:比较级平行结构。34. I wish I ______ longer this morning, but I had to get up and come to class. A. have sleeping B. could have sleptC. slept D. have slept答案:B解析:虚拟语气。35. These figures are a ______. The real situation is much more complicatedthan this. A. complication B. simplification C. diversification D. certification答案:B解析:符合上下文意思。36. The man we are looking for is of ______ height or smaller, with a longhooked nose. A. middle B. core C. medium D. central答案:C解析:中等个子英语地道表达法。37. My work is ______ to train people to help other people. A. basically B. accurately C. optimistically D. generously答案:A解析:结构副词符合逻辑。38. I will ______ if he is the right person for the post. A. check out B. check in C. check up D. check through答案:A解析:固定搭配,意思是查看一下。39. The army has remained ______ to the government. A. elegant B. contributed C. clever D. loyal答案:D解析:固定搭配又符合上下文。第 9 页 (共 10 页)
文档格式: doc,价格: 5下载文档
返回顶部