《英语(一)(上)》模拟考试三答案

发布时间:2023-12-29 09:12:53浏览次数:7
学习中心/函授站 姓 名 学 号 西安电子科技大学网络与继续教育学院学年上学期《英语(一)(上)》期末考试试题(闭卷 90 分钟)题号Ⅰ Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅴ总分题分10 30 20 20 20得分注:将所有试题答到答题纸上,选择题把所选字母涂黑,否则无效。I. 交际与对话(每题 2 分,共 10 分)此部分共有 5 个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有 4 个选项,请从A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。1. — How often do you play tennis? — _________________.A. Twice a week. B. Every year C. In the morning D. In the afternoon 答案:A解析:问打网球的频率。2. —Where are you off to?— ______________.A. I’m going B. I’m leavingC. I’m going to the library D. I’m walking 答案:C解析:问去何处。第 1 页 (共 9 页) 3. —Shall we make another pot of tea? — ______________.A. Why? B. Why not?C. I don’t like tea D. Tea is good for health答案:B解析:习惯表达法,类似 certainly.4. —Excuse me, where can we find women’s wear?— _______________.A. In the classroom B. On the farmC. In the office D. On the second floor.答案:D解析:问女装部在哪里。5. — Excuse me, do you have a minute? — _______________. A. Yes. Do you want to borrow? B. Yes. What can I do for you? C. Yes. I have many minutes D. No, I have nothing 答案:B解析:问你空闲吗。II. 阅读理解(每题 2 分,共 30 分)此部分共有 3 篇短文,每篇短文后有 5 个问题。请从每个问题后的 A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。Passage 1How often one hears children wishing they were grown up, and old people wishing theywere young again. Each age has its pleasures and its pains, and the happiest person is the onewho enjoys what each age gives him without wasting his time in useless regrets.Youth is a time when there are few tasks to make life difficult. If a child has good parents, heis fed, looked after and loved whatever he may do. It is impossible that he will ever again in hislife be given so much without having to do anything in return. In addition, life is alwayspresenting new things to the child—things that have lost their interest for older people becausethey are too well-known. But a child has his pain: he is not so free to do what he wishes to do;he is continually being told not to do things, or being punished what he has done wrong.When the young man starts to earn his own living, he can no longer expect others to pay forhis food, his clothes, and his room, but has to work if he wants to live comfortably. If he spendsmost of his time playing about in the way that he used to as a child, he will go hungry. And ifhe breaks the laws of society as he used to break the laws of his parents, he may go to prison.If, however, he works hard, keeps out of trouble and has good health, he can have the greathappiness of building up for himself his own position in society.6. People can experience happiness if they_____.第 2 页 (共 9 页) A. always think of past and regret it C. are no longer youngB. value the present D. become old and have much experience答案:B解析:第一段第二句表明此意。7. When people were young, they used to _____.A. be in charge of many businessesB. have few things to think about and take onC. look after their younger sisters and brothersD. face a lot of difficulties答案:B解析:第二段表明此意。8. The pains of children lie in the fact that_____.A. no one help them make right decisionsB. they are often beaten by their parentsC. they cannot be accepted and praised by othersD. they can not allowed to do what they like to do答案:D解析:第二段最后一句表明此意。9. Children are usually happy because_____.A. old people lose interest in themB. they are free to do wrongC. they are familiar with everything going on around themD. things are new to them答案:D解析:第二段第 4 句表明此意。10. Which of the following is NOT needed for a young man to be happy?A. Hard work. C. Wealth.B. Being free from troubles. D. Health答案:C解析:只有财富没提到,其它均提到。Passage 2The word "hello" is probably used more often than any other one in the English language.Everybody in the United States and elsewhere uses the word again and again, every day of theweek. The American inventor, Thomas Alva Edison, is believed to be the first person to use "hello"in the late 1800's, soon after the invention of the telephone. At first, people had greeted each other on the telephone with, "Are you there?" They were notsure the new instrument could really carry voices.第 3 页 (共 9 页) Thomas Edison, however, was a man of few words. He wasted no time. The first time hepicked up the phone he did not ask if anyone was there. He was sure someone was, and simplysaid, "Hello."Of course, there are other ways Americans greet one another. Not long ago, people oftensaid, "How are you?" when they first met someone. This later became "hiyah." Then, someonethought that two syllables were too much and "hiyah" became "hi". Laziness is a strong forcein changing language.Answering a telephone in America still presents problems, however. Telephone companiesthink that Thomas Edison's short "hello" is too long. "Why waste time?" the telephonecompany says. "Simply pick up the phone, give your name, and start talking."11. Which of the following statements is true? A. The word "hello" came into use even before the telephone was invented. B. People use "hello" not only in English-speaking countries. C. Thomas Edison was famous for his invention of "hello".D. The word "hello" has been used for nearly 200 years.答案:D解析:从第二段计算推测出来。12. Why did people greet each other on the phone with "Are you there"? A. Because they could not hear each other. B. Because they could not see each other. C. Because they didn't believe they could hear each other.D. Because they weren't certain they could hear each other.答案:D解析:第三段表明此意。13. The simplest way of greeting is to say “______” A. hey. B. hi C. hello D. hiyah答案:B解析:第 5 段倒数第二句表明此意。14. Which of the following statements is Not True about Thomas Edison? A. He used "Hello" instead of “Are you there?”. B. He wanted himself to be the first man to say “Hello”. C. He did not like to talk much:D. He did not want to waste any time.答案:B解析:文章没提到,其它均提到。15. What is the best way to answer a telephone according to the telephone company? A. Saying "How Are You?" B. Saying "Hi! "第 4 页 (共 9 页) C. No greeting at all.D. Talking about the business directly.答案:C解析:最后一段最后一句表明此意。Passage 3As you are students of English, It's very possible that you'll be interested in England. That's where the language was first spoken. But England is often called by other names. This often confuses people and I wonder if you know what these names mean. So, now I would like to tellyou about this matter of names. I believe that you have heard people use the names--England, Britain or Great Britain. Let's see what each of these names means. If you look at a map of Europe, you'll see a group of islands-one larger island off the northwest coast, one smaller and many tiny ones. These make up what is called the British Isles(不列颠群岛). The largest island of the British Isles is Britain. It is also called Great Britain. The smaller island is Ireland(爱尔兰).Britain is divided into three parts: Scotland, Wales and England. But sometimes the word "England" in used instead of "Britain". Why so?In ancient times, what is Britain now used to be three different countries. People in these different countries spoke different languages. Over many years the three countries became one.England is the largest and richest of the three and it has the most people. So the English people take it for granted that their own name stands for the whole island.There's another thing that confuses people: sometimes you may hear people say “the UnitedKingdom of Great Britain and Northern Ireland.” That is the official name of the country.Northern Ireland is only one sixth of the island of Ireland. The rest of the island is anindependent state, called the Republic of Ireland. So we have the names of "England","Britain", "Great Britain", and “the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.”Now do you know what each of them means?16. English was first spoken in ______.A. Britain B. England C. Great Britain D. Ireland答案:B解析:第二段第二句表明此意。17. Britain is divided into ______.A. England, Britain, and Wales B. England, Scotland, and WalesC. Wales, Scotland, and Great Britain D. Great Britain, Wales, and Scotland答案:B解析:第三段第二句表明此意。18. According to the passage, which of the following statements is true?第 5 页 (共 9 页) A. Wales is the richest of the three. B. Scotland is the largest of the three. C. Sometimes England is used instead of Britain. D. Britain is the only name of the largest island of British Isles.答案:C解析:第 4 段表明此意。19. The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is ______. A. part of Britain B. part of British Isles C. the official name of the whole country England.D. the largest country of all mentioned in the passage答案:C解析:最后一段最后一句表明此意。20. Which of the following is an independent country? A. Wales. B. Scotland.C. Northern Ireland. D. The Republic of Ireland.答案:D解析:最后一段倒数第 3 句表明此意。III. 词汇与结构(每题 1 分,共 20 分)此部分共有 20 个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有 4 个选项,请从A、B、C、D 四个选项中选出正确选项。21. — How was your recent visit to Shanghai?—It was great. We visited some friends, and spent the days at he seaside.A. few last sunny B. last few sunnyC. last sunny few D. few sunny last答案:B解析:多个形容词修饰一个名词,规则是离名词最近的形容词最重要。22. John eats more field than .A. mouse, chicken B. mice, chickenC. mouse, chickens D. mice, chickens答案:D解析:mouse 的复数是 mice,而鸡为规则名词加 s。23. I hear that she would be back a month.A. after B. in C. since D. at答案:B解析:英语表示一月后用 in。24. He came from France, a country the sea.A. over B. to C. across D. on第 6 页 (共 9 页) 答案:C解析:25. There is something her that I really don’t know. A. on B. about C. from D. with答案:B解析:介词 about 表示“关于”符合上下文意思。26. One program was singled ______ as being particularly good.A. in B. on C. for D. out答案:D解析:固定搭配,意思是“挑选”。27. They were all tired, but of them would stop to take a rest.A. any B. some C. none D. either答案:C解析:根据上下文,“无人”符合逻辑。28. I don’t know whether small oranges are sweeter than big .A. those B. ones C. one D. that答案:B解析:不定代词 one 可以代替人或物。29. When they met, they stopped and said hello to .A. each other B. each anotherC. the other each D. each one答案:A解析:根据上下文,用“互相”符合逻辑。30. We should always keep well-informed of the changing information. A. us B. ours C. ourselves D. we答案:C解析:用反身代词作表语。31. It is any wonder that his friend doesn’t like watching television much.A. no B. such C. nearly D. hardly答案:D解析:用否定副词修饰,相当于 it is no wonder。32. Mr. Smith used to smoke , but he has given it up. A. seriously B. heavily C. badly D. hardly答案:B解析:英语表示抽烟厉害用 heavy。33. The shoes are too old. Put ______ over there.A. it B. they C. their D. them答案:D解析:用复数宾格。第 7 页 (共 9 页) 34. All the students in Mrs. Black’s class are working very hard in order to _____ themselves in English.A. expect B. compare C. improve D. learn 答案:C解析:根据上下文,需要用“改善自身”意思。35. —Hurry up! We’re all waiting for you. —I ________ for an important phone call. Go without me.A. wait B. was waiting C. am waiting D. waited答案:C解析:根据上下文,用现在进行时。36. Dr. White can _______ French very well.A. speak B. talk C. say D. tell答案:A解析:讲某种语言用 speak。37. Uncle Wang wants ______ the machine like a bike.A. ride B. riding C. rides D. to ride答案:D解析:固定结构 want to do sth。38. I wrote about how one night we were taken down the mountain and sent to a ______ camp.A. refugee B. disloyalty C. refuse D. refer答案:A解析:固定名词短语“难民营”。39. When did you last ______ an exam?A. take B. make C. revise D. watch答案:A解析:固定短语“参加考试”。40. Tom often communicates ______ Mary through letters or e-mails.A. to B. for C. with D. with答案:C解析:固定搭配。IV. 英汉互译(每题 4 分,共 20 分) 41. It’s good to be exposed to different cultures.答案:了解不同的文化是件好事。 42. A relevant to this research was published.答案:一篇跟此项研究相关的论文发表了。 43. 他可以应付当前的局势。(cope with)答案:He could cope with the current situation.第 8 页 (共 9 页) 44. 他没有说明自己缺席的理由。(absence)答案:He gave no reason for his absence. 45. 灵活性至关重要。(flexibility)答案:It’s of critical importance to have flexibility.V. 作文(20 分)要求在 30 分钟内,根据下面所给的题目和中文提纲用英语写出一篇不少于 80 词的短文。Friendship1. 友谊的定义;2. 不同人对友谊有着不同的理解;3. 我对友谊的看法;答案:略第 9 页 (共 9 页)
文档格式: docx,价格: 5下载文档
返回顶部