小升初英语 阅读理解提高训练1
发布时间:2025-05-23 08:05:53浏览次数:52阅读理解提高训练 1AHello! My name is Mike. I am from the USA. Now I am in China with my parents. I like China. And I like Chinese food, too. I have breakfast at home. I have an egg, some bread and porridge(粥) for breakfast. I do not like milk. I have no time to go home for lunch. So I have it at school. [来源:学科网 ZXXK]      The lunch in our school is good. I can have different food for lunch. I eat rice, meat and vegetables. Sometimes I have noodles and dumplings. I have dinner at home with my parents. Sometimes we go out to eat with friends. We have chicken, vegetables andfruit.         (A)1. Mike is _________.      【详解】根据短文第三句 I am from the USA.(我来自美国)可知 Mike 是美国人(American).      A) American      B) English      C) Chinese      D) Australian      (B)2. For breakfast, Mike has__________.      【详解】根据短文中 I have an egg, some bread and porridge(粥) for breakfast.可知答案。[来源:学#科#网 Z#X#X#K]      A) an egg, an apple and porridge      B) an egg, bread and porridge      C) an apple, bread and milk      D) an egg, an apple and bread      (A)3. He has lunch ____________.      【详解】根据短文中 I have no time to go home for lunch. So I have it at school. (我没有时间回家吃午饭,所以我在学校吃。),可知他在学校吃午饭。      A) at school      B) at home      C) in a restaurant      D) with his parents      (D)4. He has _______ for lunch.      【详解】根据短文中"I can have different food for lunch. I eat rice, meat and vegetables. Sometimes I have noodles and dumplings." 可知作者午餐吃大米、肉和蔬菜,有时也吃面条和饺子。[来源:学&科&网 Z&X&X&K]      A) rice, meat and vegetable s      B) noodles and dumplings      C) chicken, meat and fruit      D) rice, fruit and vegetables      (B)5. Sometimes Mike's family have dinner ______________.      【详解】根据短文中"... Sometimes we go out to eat with friends. We have chicken,vegetables and fruit."可知有时候我们和朋友们出去吃晚饭,我们吃鸡肉,蔬菜和水果。      A) at school      B) in a restaurant with some friends      C) at his friends' homes      D) in the open airB      One day, the students are having a painting(绘画)lesson. Everyone begins to draw a picture. Jack is very free(有空闲的). When the bell rings for the break, Jack passes(传递)his picture to the teacher.
      The teacher looks at it and gets angry. "Why do you give me a piece of paper with nothing, Jack?" asks the teacher.      "I'm sorry, sir. I draw a dog and some bread on the paper", says Jack.      "Where's the dog and where's the bread?" asks the teacher again.      "I draw some bread first. When I finish drawing the dog, she eats up(吃光)the bread. When I give it to you, she runs away" says Jack. [来源:学科网 ZXXK]      (B)1. Jack is a __________.      【详解】根据第一段段落大意可推知 Jack 是学生。      A) teacher      B) student      C) doctor[来源:学科网]      (C)2. The students are busy _______.      【详解】根据"the students are having a painting(绘画)lesson. "可知同学们都忙于画画。      A) reading      B) writing      C) drawing      (C)3. The teacher is very ________ when he sees Jack's picture.      【详解】根据第二段第一句"The teacher looks at it and gets angry."可知当他看见Jack 的画的时候非常生气。      A) happy      B) sad      C) angry      (A)4. We can infer(推断)Jack's picture makes the students _________.      【详解】根据文章内容可知 Jack 的画会逗乐同学们。      A) laugh      B) cry(哭)      C) leave      (C)5. What does Jack draw?      【详解】根据老师的问话"Why do you give me a piece of paper with nothing, Jack?"可知 Jack 什么也没画。      A) A dog and some bread.      B) Some bread.      C) Nothing.