小升初英语 阅读理解提高训练4
发布时间:2025-05-23 08:05:51浏览次数:52阅读理解提高训练 4AHello, everyone! It's that time of year again! Hualin's fantastic sale!       You name it, and we have it at a very good price.      Do you like sweaters? Do you like them at low prices? We have sweaters in all colors at 50 yuan each! Do you need a bag for sports or school? We have great bags for just 6 yuan! For young boys and girls, we have T-shirts in red, green, yellow, orange, blue and black for only 15 yuan!       And socks in all colors for just 1 yuan! And that's not all. Can't believe it? Come down to Hualin and see by yourself!        (B)1. This article is ________.      【详解】主旨大意题;综合全文来看,这篇短文是一则超市的促销广告;ad .n.广告。      A) a story(故事)      B) an ad      C) about family      D) about buying and selling[来源:学&科&网 Z&X&X&K]      (C)2. What is the Chinese for the word "fantastic"?      【详解】词义猜测题;根据上下文和短文第一段最后一句 You name it, and we have it at a very good       price.综合可知,此促销广告的目的在于吸引顾客来超市购买商品,因此需要一个极为好的促销才能够吸引顾客,故 fantastic 与 good 意义相近,      A) 便宜的      B) 稀奇古怪的      C) 极好      D) 昂贵的      (D)3. You want to buy a sweater and a T-shirt. How much will you have to pay?      【详解】细节理解题;根据短文第二段第三句 We have sweaters in all colors at 50 yuan each!以及第六句 girls, we have T-shirts in red, green, yellow, orange, blue and blackfor only 15 yuan! 可知毛衣每件需要 50 元,T 恤每件 15 元,故若你想要买一件毛衣和一件 T 恤,你将要付 65 元。      A) ¥51[来源:Z,xx,k.Com]      B) ¥21      C) ¥56      D) ¥65      (B)4. You want some black socks. Can you buy them here?      【详解】细节理解题;根据短文末段倒数第四句 And socks in all colors for just 1 yuan!(所有颜色的袜子本店都应有尽有且每双只需 1 元)可知,你可以在这里买到黑色的袜子。      A) No, I can't.      B) Yes, I can.      C) No, I can.      D) Yes, I can't.[来源:学.科.网]      (C)5. Which sentence is right according to (根据) the article?[来源:学#科#网Z#X#X#K]      【详解】根据短文第二段中的 We have sweaters in all colors at 50 yuan each!可知该超市所有颜色的毛衣都有售,故表述 There are no green sweaters.(本店不售绿色的毛衣)此表示不正确;根据常识可知,该超市不可能只出售少男少女的 T 恤而且并不是所有的年轻人都非常喜欢 T 恤;从而可知 Young boys and girls like T-shirts very much.(年轻的男孩女孩都非常喜欢 T 恤)不正确;根据 And that's not all. Can't believe it? Come down to Hualin and see by yourself! 知道便宜的东西不仅仅是广告上列举的,店里还会有更多,所以 Only the things in the ad are cheap.错误;排除后选择 The T-shirts in Hualin are for young boys and girls.
      A) There are no green sweaters.      B) Young boys and girls like T-shirts very much.      C) The T-shirts in Hualin are for young boys and girls.      D) Only the things in the ad are cheap.B      Red Apples Gym      Swimming Mon. ~ Fri. 6:00 a.m. ~ 6:00 p.m.      Basketball Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 6:00 p.m.      Volleyball Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 6:00 p.m.      Aerobics Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 9:00 p.m.      Tel: 6589417      Welcome You![来源:Zxxk.Com]      Green Trees Gym(体育馆)      Swimming Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 8:00 p.m.      Basketball Sat. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 6:00 p.m.      Volleyball Mon. ~ Sat. 10:00 a.m. ~ 6:00 p.m.      Aerobics(健身操) Mon. ~ Sun. 6:00 a.m. ~ 9:00 p.m.      Tel: 6227225      E-mail: greentrees@yahoo.com      根据上面广告选择最佳答案。         (A)1. I want to go swimming on Sunday. Where can I go?        【详解】从该广告中可以清楚地看到:Red Apples Gym Swimming Mon. ~ Fri. 6:00 a.m. ~ 6:00 p.m.; Green Trees Gym(体育馆) Swimming Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 8:00 p.m. 可知 Red Apples Gym 游泳对外开放的时间是周一至周五;而 Green Trees Gym 游泳对外开放的时间是周一至周日;故如果你想要在周日去游泳,你可以选择 Green Trees Gym.      A) Green Trees Gym.      B) Red Apples Gym.      C) Both Green Trees Gym and Red Apples Gym.      D) You can't go swimming on Sunday.      (B)2. I want to play basketball on Monday morning. Where can I go?       【详解】从第一则广告中 Red Apples Gym Basketball Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 6:00 p.m.可知 Red Apples Gym 篮球的对外开放时间是周一至周日的上午八点至下午六点,故“我”想周一上午去打篮球可以选择 Red Apples Gym.      A) Green Trees Gym.      B) Red Apples Gym.      C) Both Green Trees Gym and Red Apples Gym.      D) Green Apples Gym.      (B)3. I play volleyball at 9:00 every morning. Where can you find me?        【详解】从第一则广告中 Red Apples Gym Volleyball Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 6:00 p.m. Tel: 6589417 可知 Red Apples Gym 的排球对外开放的时间为周一至周日的上午八点至下午六点,故如题干中所述“每天上午九点我都会打排球”,因此你们可以在 Red Apples Gym.找到“我”。      A) Green Trees Gym.      B) Red Apples Gym.      C) Both Green Trees Gym and Red Apples Gym.      D) At home.      (B)4. I do aerobics every afternoon. So you can call me at 6589417. Do you know where I'm going to be(将会在)?       【详解】从第一则广告中 Red Apples Gym Aerobics(健身操) Mon. ~ Sun. 8:00 a.m. ~ 9:00 p.m.可知 Red Apples Gym 健身操的对外开放时间是周一至周日的上午六点至下午九点,且联系电话为 6589417;故如题干中所述:我每天下午都会做健身操,你可以拨打电话 6589417 找到我;故可
以知道我那时正在 Red Apples Gym.      A) At Green Balls Gym.      B) At Red Apples Gym.      C) in the school.      D) On the playground.      (C)5. Which gym accepts (接受) mail from computer? ___________.      【详解】从第二则广告中 E-mail: greentrees@yahoo.com 可知 Green Balls Gym. 接受电子邮件的联络方式。      A) Green Balls Gym.      B) Red Apples Gym.      C) Green Trees Gym.      D) Red Trees Gym.